Legekæden

Slægtsromaner

Hører ind under:
Skønlitteratur og relaterede emner
0 produkter

En slægtsroman er kendetegnet ved at være episke fortællinger, som centrer sig omkring familiestridigheder, kærlighed, intriger og slægtens kamp for overlevelse. Slægtsromanerne omhandler de store følelser, hvor man som læser bliver suget ind i handlingen og hepper på de gode karakterer og håber på et positivt udfald. Det er storladne historier, som spænder vidt og kommer hele følelsesregistret rundt.

Slægtsromaner serie

Der findes masser af skønne eksempler på slægtsromaner, som er blevet til bogserier, hvor man som læser får fornøjelsen af at følge karaktererne hen over flere bøger. Dette giver plads til karakterudvikling, hvor læseren virkelig kan komme ind under huden på romanernes mangefacetteret personer. Serierne gør det også muligt at følge flere familiemedlemmer hen over længere tid.

Det ses blandt andet i Jeffrey Archers populære Clifton-krønike, hvor man følger to meget forskellige familie i havnebyen Bristol i efterdønningerne af Første Verdenskrig. Serien strækker sig over godt og vel 100 år, hvilket virkelig giver forfatteren mulighed for at opbygge et omfattende og imponerende karakterunivers med masser af intriger, kærlighed, politik og krig.

Der kan nævnes mange skønne slægtsroman serier og mange af de helt store forfattere har også bidraget med deres bud. Vi kan blandt andet fremhæve Ken Folletts Kingsbridge serie, Lucinda Rileys serie om De syv søstre og Jan Guillous Det store århundrede. Mulighederne er mange, så dyk ned i vores store univers af slægtsromaner.

Danske slægtsromaner

Slægtsromanerne er med til at formidle vores fortid og vores fremtid. De giver et indblik i en svunden tid, og lader os få et indblik i en families fælles historie.

Der findes mange skønne eksempler på danske forfattere, som har skrevet skønne og inspirerende slægtsromaner, som inddrager læserne i de fascinerende historier. Vi kan i flæng nævne blandt andre Maria Helleberg, Jane Aamund, Merete Pryds Helle og Katrine Marie Guldager, som alle på fineste vis tager læseren med på en rejse, når de holder deres slægtshistorie ud.

Listen med slægtsromaner er lang, og indeholder mange fantastiske fortællinger, så det er blot om at vælge din næste slægtsroman her på siden.