LegekædenLEGO

LEGO®

LEG_Web_Forside_LEGO Nyheder_Bricking News

NYHEDER FRA LEGO®

Se nyhederne her

Shop LEGO® efter kategori og alder

LEG_Web_LEGO Avatar

LEGO® Avatar™

Se alle æsker her
76415_lifestyle_cons

LEGO® nyheder til forudbestilling

Forudbestil nyhederne nu og få leveret, når æskerne udkommer

Se udvalget her

Top 10 bedstsælgende LEGO®

10311 LEGO ICONS Orkidé

449,95 DKK

Skab en iøjnefaldende udstillingsgenstand med en orkidé til dit hjem med dette fordybende byggeprojekt for voksne.

Køb her
#2

71791 LEGO Ninjago Zanes dragekraft-Spinjitzu-racerbil

299,95 DKK

Ninja-legesæt med en racerbil med en spinner-funktion, som aldrig tidligere er set, samt 2 svæveflyvere, en Imperium-drone og 4 minifigurer.

Køb her
#3

10313 LEGO Icons Buket af vilde blomster

549,95 DKK

Lad fantasien blomstre med denne Buket af vilde blomster – et afstressende LEGO® Icons byggesæt til voksne, som vil være en unik gave til dig selv eller en, du holder af.

Køb her
#4

10914 LEGO DUPLO Luksuskasse Med Klodser

449,95 DKK

Introducer spirende byggere for kreativ leg og de udviklingsmæssige fordele, det medfører, med dette første LEGO® DUPLO® sæt og legetøjskasse til de mindste.

Køb her
#5

76391 LEGO Harry Potter Hogwarts-Ikoner – Samlerudgave

2299,95 DKK

Genoplev magien og stilen fra Harry Potter™-filmene med dette smukke specialsæt, der indeholder nogle af seriens mest ikoniske genstande.

Køb her
#6

75368 LEGO Star Wars Darth Vader™-kamprobot

139,95 DKK

Giv børn en spændende introduktion til LEGO® Star Wars™ sæt med denne bevægelige Darth Vader-kamprobot, der er hurtig at bygge og omfatter en LEGO minifigur af Darth Vader.

Køb her
#7

10280 LEGO Icons Blomsterbuket

499,95 DKK

Forkæl dig selv eller en, du holder af, med den flotte LEGO® Blomsterbuket. Denne unikke gave kombinerer et sjovt kreativt projekt med en imponerende udstillingsgenstand.

Køb her
#8

60315 LEGO City Mobil politikommandocentral

309,95 DKK

Sjovt legesæt med flere modeller, fyldt med detaljer og funktioner. Perfekt til børn og fans af tv-serien LEGO City Adventures fra 6 år.

Køb her
#9

76914 LEGO Speed Champions Ferrari 812 Competizione

219,95 DKK

Børn og sportsvognsfans vil elske at bygge og udspille tempofyldt action med denne model af den dynamiske Ferrari 812 Competizione.

Køb her
#10

71792 LEGO Ninjago Soras forvandlings-mech-motorcykel

419,95 DKK

Hæsblæsende legesæt, hvor børn kan forvandle en bevægelig ninjarobot til en motorcykel og genskabe racer-action fra tv-serien NINJAGO®: Dragerne vågner.

Køb her
LEGO, the LEGO logo, the Minifigure, DUPLO, BIONICLE, the Friends logo, the MINIFIGURES logo, MINDSTORMS, NINJAGO, and NEXO KNIGHTS are trademarks of the LEGO Group. Used with permission. ©2019 the LEGO Group.

LEGO®

LEGO® er blandt de allerstørste brands på legetøjsmarkedet og har været det gennem mange år. Legoklodsen i sig selv er meget simpel, men giver anledning til massevis af byggemuligheder - som eksempelvis konkrete, abstrakte og fantasifulde bygninger samt maskiner mv. LEGO®'s unikke design og uendelige kombinationsmuligheder, gør LEGO® til en af de få legetøjsprodukter, som bidrager med sjov underholdning til både børn og voksne i alle aldre. På grund af det simple design, åbner det døren for et uendeligt antal kombinationsmuligheder, da klodserne kommer i et stort udvalg af farver, størrelser og former.  

LEGO® er, udover at være sjovt, også med til at styrke børns motoriske og kreative evner ved, at skabe noget helt specielt, kun ved brug af LEGO®'s plastikklodser. Til børn som har interesse for at skabe og være kreativ, vil et kig ind i vores kategori med kreativt legetøj også være spændende. 

Bliv en LEGO® mester

LEGO® er super sjovt at lege med, men kun de færreste er en rigtig LEGO® mester. Der er mange måder hvorpå man kan mestre at bygge LEGO® på. Med LEGO® kan man både bygge frit ud fra sin egen kreativitet, men kan også bygge ved brug af byggevejledningerne. Efterhånden som man leger med LEGO® lærer man hurtigt de bedst mulige måder at bygge på. Da LEGO® kommer i mange forskellige størrelser og fæconer såvel som forskellige funktioner. 

LEGO®'s historie 

LEGO®'s historie starter i Billund, hvor virksomheden blev grundlagt i 1932 af snedkeren Ole Kirk Cristiansen. I starten af LEGO®'s historie, producerede de ikke klodser som vi kender dem i dag, men producerede i stedet trælegetøj af høj kvalitet. 1949 var året, hvor LEGO® for alvor tog de første skridt i deres rejse mod, at blive den store succesfulde legetøjsvirksomhed, som de er i dag. 1949 var nemlig dét år, hvor LEGO® lancerede legoklodsen af plastik, som vi alle kender og elsker. Den fundamentale idé bag legoklodsen var og er, at klodserne kan sammensættes med alle andre typer af legoklodser. 

Grundet sygdom stod Ole Kirk Cristiansen af som administrerende direktør for LEGO®, hvor hans egen søn Godtfred Kirk Christiansen officielt overtog stillingen i 1957, efter at have været juniordirektør i LEGO® siden 1950. 

Efterhånden som virksomheden voksede blev LEGO®'s udvalg også større. Dette medførte LEGO®'s første målrettede produktserie LEGO Duplo. Denne serie var med til at udvide deres målgruppe til mindre børn, da klodserne i LEGO Duplo-serien var større end de originale. De store Duplo-klodser betød, at små børn kunne lege med LEGO®, uden at være i risiko for at blive kvalt.

Den første produktserie - LEGO Duplo, blev en stor succes og medvirkede til, at man i 1970'erne begyndte at inddele legoklodserne i flere produktserier. Opdelingen af klodserne i flere produktserier, gav LEGO® mulighed for, at kunne målrette de enkelte serier til den hensigtsmæssige målgruppe. Opdelingen af LEGO®-serierne blev gjort på flere forskellige niveauer som tema, alder, byggefærdigheder og andet. 

Idéen bag legoklodsen og opdelingen i produktserier, var en af de primære årsager til LEGO®'s høje vækstrate, som for alvor tog fart i  i 1980'erne. Fra år 1955 til 1990'erne, var LEGO® vækstet så meget, at de havde lige knap 9000 ansatte i virksomheden. Med hovedsæde i Billund blev dette LEGO®'s hovedsæde, hvor halvdelen af de 9000 medarbejdere arbejdede. 

LEGO®'s fornyelse

LEGO® oplevede siden sin grundlæggelse i 1932, og frem til midten af 1990'erne, masser af vækst. Dog stødte LEGO® på de første "problemer", da opfindelsen af internettet og computerspil gjorde sit indtog, som i stor grad tog opmærksomheden væk fra det fysiske legetøj. I takt med dette samt konkurrence fra konkurrenter, der producerede billige byggeklodser gjorde, at LEGO® igen skulle gå i tænkeboks, for at vinde deres kunder tilbage. 

For at holde sig relevante, i en voksende digital verden, fandt man i LEGO® en løsning på dette problem. LEGO® begyndte i slutningen af 1990'erne deres nye plan, hvilket var licensaftaler med Harry Potter, Star Wars samt andre store filmserier. Derudover tog LEGO® også del i den nye og spændende digitale verden, med deres udvikling af spil til diverse konsoller. Disse to faktorer var og er grund til, at LEGO® har kunne fastholde sin relevans og succes. 

LEGO®'s teknologiske samarbejde med MIT

Det som i stor grad har medvirket til LEGO®'s lange succes, er deres aftale med MIT (Massachusetts Institute of Technology). Samarbejdet blev indgået i 1980'erne, da LEGO® havde en vision om, at blive tilstedeværende med den hurtigvoksende teknologiske udvikling. LEGO® og MIT arbejdede derfor sammen og skabte et højt teknologisk legetøj, ved at kombinere robotter, som både kunne tale og gå - med de velkendte legoklodser. Dette grundlagde vejen for fremtiden, hvor de senere udgav hjemmesiden LEGO Club. LEGO Club gav LEGO fans verdenen over, mulighed for, at dele deres LEGO-kreationer samt at være en aktiv del af produktudviklingen hos LEGO®.